Aanbevolen literatuur

Strijd in je denken: win de strijd in je hoofd

Ik zie veel geestelijke strijd bij mensen die een traject van verandering in gaan. Ik leen dan vaak dit boek uit, geschreven door Joyce Meijer. Zij laat zien hoe het kwade je kan beïnvloeden, vooral als je gaat opstaan en je hoofd boven het maaiveld uitsteekt.

Als je een groot gedachtenleven hebt, is de kans op geestelijke strijd erg groot. Altijd wanneer je echt iets moois hebt bereikt in je ontwikkeling, gebeuren daarna dingen die je weer onzeker maken. Dat zijn de momenten waarop je merkt dat je nog niet sterk in je schoenen staat. Het risico is groot dat je terugvalt in oude patronen.

Joyce Meijer maakt in haar boek heel duidelijk dat de duivel alles zal doen om je te beperken. Hij wil je gewonnen ruimte weer innemen met gedachten van onzekerheid en twijfel. Ik kom zelf uit een behoudende kerk en had, voor ik dit boek las, nooit begrepen dat de duivel zo listig is. Nu ik deze kennis heb, snap ik beter wat er allemaal kan spelen.

Citaat:

“De duivel is een leugenaar (…) Hij begint ons denken te bombarderen met een slim bedacht patroon van subtiele zeurende gedachten, vermoedens, twijfels, angsten, vragen, redeneringen en theorieën.”

Ik ben erg van de kennisboeken. Als jij er ook van houdt om écht iets te leren, dan raad ik je dit boek zeker aan. Neem de tijd om het te lezen en rustig tot je door te laten dringen. Je wordt er gegarandeerd wijzer van!