SteadyCoaching

CMFT

Stoppen met denken, starten met ervaren

CMFT

Beschrijven vrienden je als een nuchtere en verstandige persoon? Heb je alle informatie altijd goed op een rijtje voordat je beslissingen maakt? En kloppen mensen bij jou aan als ze advies willen over een belangrijke kwestie?

Dat zijn prachtige eigenschappen!

Maar heb je er ooit bij stil gestaan dat een eenzijdige focus op je verstand tegelijkertijd betekent dat je de helft van je persoonlijkheid vergeet?

Je gevoel mag er ook zijn!

Sterker nog: in je lichaam ligt heel veel informatie over jou opgeslagen. Connect Mirror Neuron Focus Therapy (CMFT) is een manier om die informatie uit je lijf op te halen. Het doel is om een nieuwe verbinding tussen cognitie en emoties tot stand te brengen of te herstellen.

Klinkt een beetje vaag?
Snap ik.

Ik leg je uit hoe het in zijn werk gaat.

Maar eerst even dit: CMFT is een methode die specifiek geschikt is voor mensen die hechtingsproblematiek ervaren of die een vroegkinderlijk trauma hebben meegemaakt. Gevolgen daarvan, zoals angst en stress, kunnen met deze methodiek goed behandeld worden.

CMFT is dus vaak een vervolgstap binnen een traject waarin (bijvoorbeeld) hechtingsproblemen boven water zijn gekomen.

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel simpel. We zetten twee stoelen tegenover elkaar en oefenen in nabijheid en verbinden door ons te focussen op de lichaamssensaties die je op dat moment ervaart. Het mooie van deze methode is dat je niet ín het trauma hoeft te gaan. Er hoeven geen herinneringen opgerakeld te worden, want je laat je lichaam spreken.

Gedurende ongeveer 15 minuten blijven we verbinding zoeken. We zullen best af en toe wat zeggen, maar dat blijft beperkt. Op deze manier zijn we SAMEN aan het verwerken wat jij op je bordje hebt liggen.

Dit SAMEN is de sleutel. Je zult je gezien voelen. Je zult ervaren dat je pijn er mag zijn. Dat je verdriet eruit mag komen. En ik ben de hele tijd bij je en voel wat jij voelt.

Wat je specifiek merkt?

Vaak voelen mensen hoe spanning verdwijnt, als het ware ‘uit hun lichaam stroomt’. Je voelt je opgelucht en soms komt dat zelfs letterlijk naar buiten in de vorm van

BURP

Oeps. Pardon. 😳

Geeft niets.

Hierna is het tijd voor een pauze. Meestal eten en drinken we dan wat, want bijna iedereen krijgt trek van CMFT!

Vervolgens kunnen we nog een sessie doen.

Uit je hoofd, in je lijf

CMFT leert je focussen. Je leert in verbinding te zijn. In je lijf te zijn. Je lijf dat je dingen vertelt. Over je verleden misschien, of over het heden. Lichamelijke klachten zijn vaak een uiting van iets anders – een trauma in het verleden, een gespannen situatie op het werk, moeilijke familieomstandigheden.

Als je weet wat de oorzaak van je klachten is, kun je beginnen met verwerken.

Nieuwsgierig geworden?