De waarheid die niemand je vertelde over emoties.

De waarheid over emoties is, dat je er niets mee kunt als je je jezelf niet kent.

schedule 6 maart 2021
bookmark_border Emoties
create

Wist je dat emoties je belangrijke informatie geven over jezelf. Emoties willen je wat laten weten.
Als je er achter wilt komen wat ze je willen laten weten, dan is er maar 1 informatiebron. En dat ben jijzelf.

Maar wat als je nog nooit geleerd heb hoe je om kunt gaan met emoties. Wat als niemand je verteld heeft dat emoties goed zijn! Hoe kun je dan iets te weten komen?

Weet jij hoe je boos bent? Wat is nou blij zijn is, echt blij zijn? En wat te denken van bedroefd zijn of bang.

Emoties worden vaak als pijnlijk en overweldigend ervaren en daarom is het makkelijker om dingen maar weg te stoppen. Om proberen maar niet aan emoties te denken. Om te vluchten in bezigheden. En om maar gewoon weer door te gaan en de pijn te negeren.

Wat mag nou wel en niet?
Wat is nou goed boos zijn? Zou dat bestaan denk je? Of meet jij wat goed of fout is af aan bepaalde overtuigingen, bepaalde mensen misschien?

Heb je enig idee waar emoties vandaan komen? Ga eens na, als jij boos bent. Wat voel je dan? Waar voel je in je lichaam dat je boos bent? En als je niets voelt, want dat kan he, hoe zou het komen dat je niets voelt.

De waarheid over emoties is, dat je er niets mee kunt als je je jezelf niet kent. Als je emoties niet kunt en durft te ondergaan. Want dat is ook de enige manier om er mee om te gaan. Om niet te overstromen. Emoties helpen je in de verwerking van bepaalde zaken. Emoties laten je voelen en ervaren. En als je emoties durft toe te laten. Weet ik ook zeker dat je kunt loslaten en dat jezelf ook gaat kennen en begrijpen?

Wil jij jezelf begrijpen? Grijp dan nu je kans en plan een gratis gesprek in.